Toplotna črplaka SI

SI serija.

Energija? Prihaja iz zemlje.

Zelena energija. Toplotna črpalka deluje učinkovito.

Toplotne črpalka zemlja/voda uporabljajo tla kot neskončni vir toplote. S sondami na globinah do 100 metrov se shranjena toplota absorbira in pretvori v čisto energijo. Tudi če je na vrhu ledeno: stalna temperatura 10°C v tleh omogoča učinkovito uporabo, saj temperatura dovoda ostane konstantna tudi pozimi. Če je mesto dovolj veliko, lahko energijo tudi "pobiramo" z zbiralniki.

House sign
House with heat pump and garden

Dvakrat uporabite energijo iz okolja.

Toplotne črpalke zemlja/voda za notranjo namestitev navdušijo z najvišjimi koeficienti učinkovitosti (COP) in nizkimi obratovalnimi stroški. Ob ogrevanju in pripravi tople sanitarne vode so - idealni tudi za pasivno hlajenje poleti. Kot nalašč za enodružinske domove ali manjše stanovanjske bloke..

Kaj je pravi sistem zame?

Toplotne črpalke zemlja/voda uporabljajo toploto iz zemlje, ki se prek toplotnega izmenjevalnika prenese v mešanico zaščite pred zmrzaljo in vodo, tako imenovano slanico. Kot vir toplote lahko delujejo različni sistemi.

Zemeljski kolektorji položeni vodoravno; na njih se ne sme ničesar zgraditi. Za polaganje cevi na globini cca. 1,2 m je potrebna vrtna površina, ki ustreza vsaj 2-3 krat ogreti bivalni površini.

Če ni dovolj vodoravnega prostora ali če je potrebno dodatno hlajenje, se vrtine geotermalne sonde izvrtajo navpično v tla.

House sign

Standardna ali prilagojena?

Zahvaljujoč raznolikosti naprav je vedno mogoče sestaviti ustrezen sistem za ustrezno zahtevo. Poleg osnovnega funkcijskega ogrevanja se ti izdelki lahko uporabljajo tudi za pasivno hlajenje ali pripravo tople sanitarne vode. Možno je celo ogrevati bazen. Vedno največja učinkovitost.

Pametna naložba.

Največje financiranje za največjo učinkovitost.

Ali renovirate? Ali planirate novogradnjo? Zdaj lahko pridobite nepovratna finančna sredstva s strani Eko sklada, j.s.

Predvsem za toplotne črpalke zemlja/voda lahko pridobite do 5.000 EUR nepovratnih sredstev.

Clever investment sign

Varčuj s pomočjo zelene energije.

Toplotne črpalke SI-serije imajo dodeljen A++ energijski razred – najvišji razred energijske učinkovitosti.

Vse pod popolnim nadzorom. Integrirano in kontrolirano.

Popolna temperatura v sobah – nadzor preko pametnega telefona ali tablice. Zahvaljujoč aplikaciji Dimplex Home app. Zdaj lahko svojo toplotno črpalko uporabljaš učinkovito, integrirano in pod nadzorom ves čas.

> Pojdi na App Store.

SI TU. Visoko učinkovita toplotna črpalka za ogrevanje.

Primerna za novogradnja ali obstoječe hiše – za ogrevanje bivalnega prostora od 100m2 do 500m2.

Visok koeficient učinkovitosti (COP) zahvaljujoč prefinjenemu hladilnemu krogu in COP ojačevalniku. Univerzalni dizajn s prilagodljivimi možnostmi razširitve.

Na voljo so naslednji proizvodi:

 • SI 8TU
 • SI 6TU
 • SI 11TU
 • SI 14TU
 • SI 18TU
 • SI 22TU

SIK TES. Toplotna črpalka za ogrevanje v kompaktni izvedbi.

Primerno za novogradnje in obnovo obstoječih stavb - z ogrevanim bivalnim prostorom od 100m2 do 300m2. Kompaktna zasnova z integriranimi komponentami! Lahko se razširi z dodatnim 200-litrskim grelnikom za sanitarno vodo.

Na voljo so naslednji proizvodi:

 • SIK 6TES
 • SIK 8TES
 • SIK 11TES
 • SIK 14TES

SIW TES. Toplotna črpalka za ogrevanje v kompaktni izvedbi. Vgrajen bojler za toplo sanitarno vodo.

Z integriranim 170 litrskim bojlerjem za sanitarno vodo, idealno za domove od 100m² do 250m² bivalne površine. Super tiha operacija. Opcija: pasivno hlajenje.

Na voljo so naslednji proizvodi:

 • SIW 6TES
 • SIW 8TES
 • SIW 11TES

SIH TE. Visoko temperaturna toplotna črpalka za ogrevanje v univerzalnem dizajnu.

Toplotna črpalka (zemlja/voda)za notranjo namestitev z dvema ravnema delovanja. Po potrebi temperatura dovoda do 70°C, npr. za delovanje z radiatorji ali za pripravo tople vode za gospodinjstvo nad 60°C. Univerzalni dizajn z opcijsko pripravo tople sanitarne vode. Prilagodljive možnosti razširitve.

Na voljo je naslednji proizvod:

 • SIH 20 TE

Vse kar potrebuješ. Od enega proizvajalca.

Boljša je izolacija stavbe, pomembnejše je prezračevanje za energetsko učinkovitost, zdravje in vrednost nepremičnin. Združite svojo toplotno črpalko s centralnimi ali lokalnimi prezračevalnimi sistemi podjetja Glen Dimplex Thermal Solutions

Katera toplotna črpalka je prava zame?

Z veseljem vam bomo pri tem pomagali. Naši svetovalci vam bodo svetovali.

Čudež toplotnih črpalk.

Čudež toplotnih črpalk – preprosto uporabi več energije iz okolja. Noben drug sistem ni tako učinkovit in okolju prijazen.

Domov Toplotne črpalke Dimplex < 20kW SI